damarija racing

SPONZORI

Hvala Vam od srca!

Naš život je automobilizam. Sve novosti s natjecanja na kojima nastupamo te rezultate koje ostvarimo možete pročitati ovdje.

Damarija racing Blog

BIO

nenad

NENO
AK PULA ROVINJ

Rođen 20. travnja 1982. u Zagrebu od ranog djetinjstva uz roditelje (automobilističke suce a kasnije istaknute mjeritelje sa respektabilnim stažem na nacionalnim i inozemnim natjecanjima) sudjeluje na automobilističkim utrkama.

Sudačku licencu pripravničkog ranga vadi već kao tinejđer i uz oca stječe iskustvo na tom području. Stjecanjem uvijeta polaže za suca mjeritelja-brojača krugova te na toj funkciji odrađuje brojne manifestacije u Hrvatskoj i inozemstvu.

2002. kupuje svoj prvi natjecateljski automobil i debitira kao vozač na autoslalomu u Dubrovniku, ujedno i posljednjem natjecanju sezone. Već 2003. osvaja svoje prve naslove – postaje prvakom klase 8 u disciplini autoslalom, te klase 3 u disciplini Ocjenski Auto Rally. Iduće dvije godine osvaja još dva naslova u OAR-u te 2005. sa 23 godine osvaja svoje prvo zlatno odličje.

Paralelno 2004. nastupa i u Rally-u te osvaja drugo mjesto klase N2+N3. 2008.-2010. nastupa u Škoda Fabia biodiesel KUP-u u kojem nakon trogodišnjeg ciklusa postaje viceprvakom, te nakon toga odlučuje da je vrijeme za „automobilističku mirovinu“ neznajući da njegovo najbolje vrijeme tek dolazi.

2011. upoznaje buduću suprugu – automobilisticu, koja ga vraća na staze te već 2013. osvaja naslov prvaka klase 4 u autoslalomu te u toj konkurenciji nije pobjeđen idućih sedam godina.

U sezoni 2015. Nenad je osvojio svoje drugo “zlatno odličje” – drugi Zlatni volan HAKS-a za tri uzastopna naslova konkurencije klase 4 u disciplini A09-autoslalom (2013., 2014. i 2015.). 2018. nastavkom dominacije u klasi 4 osvaja i treći „zlatni volan“ te u 37. godini života dobiva jedno od najvećih priznanja Hrvatskog auto i karting Saveza – „dijamantni volan“.

2019.upisao je izvrsne rezultate na gostovanjima u Srbiji – dva puta je slavio u ukupnom poretku autoslaloma

Za pobjedu u ukupnom poretku discipline kronometar vožnji izborio se iznajmljenim automobilom na nagovor supruge

U sezoni 2019. Nenad je nastupio na svim natjecanjima Prvenstva Hrvatske u autoslalomu (Dubrovnik, Vrbovečka Dubrava, Dubrava Zagreb, Novska, Zagreb).

Sa pet pobjeda na pet natjecanja i maksimalnim brojem bodova još jednom je slavio u klasi 4 discipline autoslalom ali je ovaj put pobjedio i u ukupnom poretku te grupi sprint što je njegov najbolji rezultat u toj disciplini.

Osim autoslaloma slavio je i u ukupnom poretku discipline kronometar vožnje te se upisao u povijest kao pobjednik ukupnog poretka dviju disciplina u jednoj sezoni. Osim Prvenstva Hrvatske nastupio je na šest od devet (Kakucsring – Mađrska, Zrenjanin – Srbija, Prerov – Češka, Zlin – Češka, Beograd
– Srbija i Zagreb-Hrvatska) natjecanja Centralno Europske Zone u disciplini Slalom te osvojio četvrto mjesto iznimno jake konkurencije divizije sportskih automobila.

Ova sjajna sezona Nenadu je donijela i prestižnu nagradu HAKS-a – proglašen je najuspješnijim vozačem u Hrvatskoj za 2019. godinu.

Zajedno sa suprugom koja je proglašena najuspješnijom vozačicom, tako je ispisao dio Hrvatske automobilističke povijesti a nagradu za to primio je u Zagrebu 15.veljače 2020.

iva

IVA
AK PULA ROVINJ

Rođena 06. veljače 1981. Od malih nogu uz oca provodi vrijeme uz natjecanja i natjecateljske automobile. Ulaskom u dvadesete sve intenzivnije se uključuje u svijet automobilizma te 2003. vadi sudačku licencu te aktivno sudjeluje na natjecanjima diljem Istre prvo kao sudac klupskog a zatim i nacionalnog ranga.

Od 2007.godine Iva Damarija nastupa na automobilističkim natjecanjima diljem “Lijepe naše” . U tih trinaest natjecateljskih sezona niti jednom nije izostala iz samog vrha rezultata na kraju sezone – mora se spomenuti da je 2013. postala majka. Od 2012.godine pridružuje joj se i suprug – Nenad Damarija. Nastupajući u dvije discipline – autoslalom i kronometar vožnje oboje postižu vrhunske rezultate. Poslijednje dvije sezone zabilježili su i nekoliko nastupa na formuli driver na kojima su također postizali zapažene rezultate.
Iva Damarija je deset puta osvojila Ukupni poredak vozačica Prvenstva Hrvatske u autoslalomu te šest u kronometar vožnjama. Osvojila je najviše priznanje HAKS-a “Zlatni volan” (2014.) za pet naslova prvaka (2008., 2009.,2011.,2013. i 2014.)
U sezoni 2017. Iva je osvojila svoje drugo “zlatno odličje” – drugi Zlatni volan HAKS-a za tri uzastopna naslova konkurencije vozačica u disciplini A09-autoslalom (2015., 2016. i 2017.).

U sezoni 2019 Iva je nastupila na svim natjecanjima Prvenstva Hrvatske u autoslalomu (Dubrovnik, Vrbovečka Dubrava, Dubrava Zagreb, Novska, Zagreb) . Sa pet pobjeda na pet natjecanja i maksimalnim brojem bodova još jednom je uzela (10.put) titulu prvakinje u ukupnom redoslijedu žena. Također je zauzela sedmo mjesto u ukupnom poretku te drugo mjesto u klasi 4 što je njen najbolji rezultat u toj disciplini.

Osim Prvenstva Hrvatske nastupila je na šest od devet (Kakucsring – Mađrska, Zrenjanin – Srbija, Prerov – Češka, Zlin – Češka, Beograd – Srbija i Zagreb-Hrvatska) natjecanja Centralno Europske Zone u disciplini Slalom te osvojila treću u nizu pobjedu u kokurenciji vozačica – ladys cup.
Ova sjajna sezona našoj je vozačici donijela još jednom prestižnu nagradu HAKS-a – deveti put je proglašena najuspješnijom vozačicom u Hrvatskoj, a nagradu za je primila u Zagrebu 15.veljače 2020.

U sezoni obilježenoj virusom Covid-19, otkazana je većina natjecanja u Hrvatskoj na kojoj su Nenad i Iva trebali nastupiti, tako da je su nastupili isključivo na natjecanjima Centralno Europske Zone (2 u Mađarskoj, 2 u Češkoj) u kojima je upisala sve pobjede u konkurenciji vozačica četvrtu sezonu za redom, te drugo mjesto u diviziji 2.

Ukoliko situacija sa virusom dozvoli za 2021. sprema se za neke nove izazove..